ponedeljek, 21. december 2015

HOROSKOP ZA LETO 2016

Oven
Rojeni okoli 6. pustite umazane posle na miru, v kolikor niste vi žrtev spletk iz ozadja, a ni nujno, morda se gre le za pritiske zaradi financ, kariere ali ljubezni. Privlačijo vas novosti, tehnologija, znanost, računalništvo, vendar, varujte se slabe družbe, predvsem pa obsedenosti. Včasih se bo zdelo, da vas je premamil denar. Vaša koncentracija bo boljša kot običajno in v tem letu lahko uresničiti svoje načrte. Bolj kot običajno boste trezno in praktično razmišljali, zato se vam lahko porodi marsikatera zanimiva ideja. Čeprav je to čas za praktično delovanje in materialno ustvarjanje, se kljub temu svari pred finančnimi špekulacijami. Čas je le za previdno, trezno in premišljeno delovanje. Od septembra dalje se lahko znajdete pri merjenju moči med vašimi željami in željami partnerja, med vami in drugimi. Marsikdo bi vam lahko očital, da pretiravate. Ravno tako od septembra dalje ni najboljši čas za reševanje pravnih zadev.
Na ljubezenskem področju boste želi uspehe. Veliko pozornosti boste posvečali partnerju in ga zasipali s praktičnimi darili. Obeta se vam veliko družabnih srečanj in potovanj na katerih bi lahko spoznali zanimive osebe, potencialne partnerje. Priložnosti bodo za utrditev oziroma poglobitev zveze, v kolikor še niste v resnem razmerju, bi se letošnje leto lahko zresnili in ustalili. Pa vendar, koliko ste pripravljeni narediti za svoj status in moč? Poznate mejo do kam lahko greste oziroma pustite drugim, da manipulirajo z vami?

Bik
Izkoristite to leto, predvsem čas do septembra a od marca pa vse do sredine aprila ni pametno vlagati v umetnine oziroma kupovati modne stvari, saj bi se lahko kasneje izkazalo, da so stvari drugačne, kot so videti. V prvi polovici leta se lahko pojavijo ljudje, ki ne bodo imeli enakega mnenja kot vi, ali pa bodo konkurenca. Skušajte ohraniti mirno kri in se ne zapletajte v spore. Šlo bi lahko le za hipno jezo, ki se hitro pomiri. Imate zelo veliko možnosti, da si popravite svoj ugled in status. Stvari bi vam znale uspevati bolje, kot običajno. Vidi se moč nad drugimi, tudi zaradi financ. Dela boste imeli veliko in vas bo veselilo. Veliko praktičnosti, prizemljenosti in stvarnosti, dobri pogoji za delo in kariero. Pobirate lahko sadove preteklih let. Dobivali boste nenavadne navdihe in prebliske.
Kar se ljubezni tiče, boste zelo romantično razpoloženi, uživali boste v nenavadnih, novih občutkih in radostih. Nad partnerjem boste imeli moč in znali ga boste pripraviti do tega, da stori, kar želite. Vendar vas lahko včasih tudi kaj zjezi. Skušajte ohraniti mirno kri.

Dvojček
Pravne zadeve v katere ste vpleteni, bi vam lahko do 10. septembra povzročale preglavice in nepričakovane težave in zaplete, a od septembra dalje imate veliko več možnosti, da se zadeve obrnejo in razrešijo vam v prid. Ravno tako pa boste takrat postali v družbi še bolj priljubljeni in želeni. Uspešni boste. Dobili boste pomoč od tam, kjer je ne pričakujete. Ponudi se vam lahko napredovanje, dobite nagrado ali drugo priznanje. Pazite le, da se ne zredite preveč. V prvi polovici leta pa se pazite nezmernosti. Avtoriteta oziroma nadrejeni vam bodo povzročali dodatne skrbi. Morda vas bodo postavili pred odločitev, ki jo bo skorajda nemogoče sprejeti. Nekateri se boste čutili ujete v težkih situacijah. Najbrž vas bodo nove zahteve in omejitve precej streznile in prizemljile. Pa kljub temu se zato ne vdajajte pijači ali drugim omamnim substancam, da ne postanete od njih zasvojeni. Nekateri boste varali svoje partnerje ali druge, na splošno, spet drugi boste prevarani, čeprav tega najbrž ne boste niti opazili. Zaslužili bi lahko z uporabo moderne tehnologije, znanosti in genialnimi idejami, a le in samo, če se ne boste slepili (in se ne boste pustili preslepiti) in ne poste pustili nizki samozavesti in pesimizmu da zmagata.
Privlačni boste in znali boste zapeljati z besedami in obljubiti. Tudi tisto, česar ne mislite resno. Veliko vas bo razmišljalo o skokih čez plot. Nekatera razmerja se lahko nekoliko ohladijo ali pa boste čutili, da je partner bolj hladen in resen kot običajno, a z besedami in igro boste znali omiliti in izboljšati ozračje.

Rak
Radi imate udobje doma, čustvena in materialna varnost vam je zelo pomembna, zato niste najbolj naklonjeni spremembam in revolucijam, sploh, če se gre za nepričakovane dogodke in zadeve katere niste načrtovali. Marsikdo od vas bo nekoliko bolj nemiren, saj ga nepredvidljivi dogodki ne bodo pustili ravnodušnega. Nekateri od vas boste čutili pritisk, pa najsi bo to na delovnem mestu, ljubezni ali na splošno. Veliko vas bo hotelo dominirati in uveljaviti svojo voljo in moč nad drugimi, saj boste menili, da je tako najbolje za vse in da ste edini sposobni, a to ne bo ravno držalo. Lahko se zapletete v bitke za moč z nadrejenimi ali podrejenimi. Pojavi se lahko ljubosumje, tudi maščevalnost, a imeli boste izbiro. Naklonjeni boste tudi manipulaciji, vendar predvsem finančni, čeprav bi se to lahko zgodilo zaradi nepredvidenih dogodkov ali sprememb, ki bodo stresni. Sami dobro veste, da ste zelo veliko pripravljeni narediti za materialno in čustveno varnost. Na drugi strani pa boste navdušeni in vzhičeni v življenju. Bolj občutljivi, ustvarjalni in senzibilni boste. Dovzetni boste za romantiko. Nekateri se boste začeli  ukvarjati s humanitarnimi akcijami ali pa boste postali bolj radodarni, saj bi lahko postali tudi nekoliko bolj sočutni do drugih. Na čase se boste počutili privzdignjene. V kolikor se ukvarjate z umetnostjo bi lahko ustvarili res navdihujoča dela. Zanimati vas bodo začele duhovne zadeve in doživete lahko tudi kakšno mistično izkušnjo.

Lev
Zelo dobro leto za vas. Uresničite lahko svoje načrte. Na eni strani si boste želeli spremembe, na drugi strani pa boste imeli vso potrebno potrpežljivost in vztrajnost, da boste spremembe tudi izpeljali. Imate priložnost, da napredujete v službi oziroma si naredite uspešno kariero, a najverjetneje ne po srečnem naključju, čeprav je tudi to možno, bolj na podlagi vaše vztrajnosti, potrpežljivosti in predvsem truda. Dober čas za načrtovanje, pa tudi gradnjo, saj boste bolj kot običajno stvarni in realni. Na drugi strani pa si boste želeli večje samostojnosti in neodvisnosti. Nekateri se boste najverjetneje odločili za selitev oziroma nov dom, osamosvojitev. Veliko možnosti imate, da si v tem času, v kolikor ste samski najdete partnerja, ob katerem boste čutili, da ste vi, res vi. V kolikor že imate partnerja, se veza lahko še utrdi oziroma poglobi, v vezo pa vpeljete nove elemente oziroma novosti, ki jo bodo popestrile. Več energije in motivacije boste imeli kot običajno, tudi za nove tečaje. Morda se vrnete nazaj v šolo. Od septembra dalje bo za vas boljši čas, bolj boste zadovoljni s seboj in svojimi dosežki, kar bodo opazili tudi drugi. Povabljeni ste lahko na daljše potovanje. Spet bi znali blesteti v soju luči, priložnosti bo veliko.

Devica
To leto bo za vas srečnejše. Bolj sproščeni in karizmatični boste. Dela boste imeli zelo veliko. Odpirale se vam bodo nove poslovne priložnosti, med sodelavci pa boste priljubljeni. Zaradi obilice dela poskrbite tudi za svoje zdravje, predvsem za zdravo prehrano. Kljub vsemu se lahko zgodi, da boste segli po kakšnih pripomočkih za dvig energije ali opojnih substancah. Vendar pozor, dobro preverite, kaj jemljete, da ne bi prišlo do kakšnih neljubih posledic ali zapletov. Vaše razpoloženje lahko nekoliko niha. Zadeve, začete pred 7. leti bodo na preizkušnji. V kolikor se pojavijo težave in ovire, vso zadevo dobro preglejte in odstranite stvari, ki jih ne potrebujete več. Pazite tudi, da ne pridete v navzkriž z nadrejenimi oziroma avtoriteto in uradnimi osebami. Morda se boste počutili ujete v rutino oziroma brez svobodne volje ali pa utrujene zaradi dela oziroma potrte. Tudi finančna skrb se bo najverjetneje pojavila, zato boste postavili svoje cilje nad svoja čustva. A imate moč, moč nad drugimi. Ravno zaradi vaših sposobnosti bi vas lahko čakalo napredovanje ali vodilno mesto. Pride lahko tudi do nerazumevanja oziroma vas drugi narobe razumejo, zato bi se kdo lahko obrnil proti vam, ne da bi vi sploh vedeli. Iz tega razloga zaupajte tistim ljudem, za katere ste prepričani, da so vredni vašega zaupanja. Enako ravnajte tudi, ko se bo šlo za nove projekte, da ne boste potem razočarani ugotovili, da vas je nekdo zavedel.
Na ljubezenskem področju znate zapeljevati z besedami in obljubiti tudi nemogoče. Strastni boste in nezaustavljivi. Nad partnerjem imate moč. A kljub temu se lahko včasih počutite nesigurne in negotove. V določenih partnerstvih se lahko pojavijo težave oziroma partner ne bo več tako radosten, kot je bil, vendar imate moč in energijo, da partnerstvo uspešno rešite. Marsikateri bo zapeljan, vendar je odločitev samo njegova, v kolikor se bo odločil za skok čez plot.

Tehtnica
Čas, primeren za načrtovanje. Zresnili se boste in prevzeli odgovornosti. Vaša koncentracija bo boljša, ravno tako boste bolj vztrajni. Lažje se boste odločali. Na drugi strani pa se soočate z nepričakovanimi spremembami in dogodki, ki jih niste pričakovali. Morda se je partner odločil za bolj moderen zakon, ali pa vas šokiral z novico, ki ste jo najmanj pričakovali. Podobno se lahko dogaja tudi na drugih področjih. S nadrejenimi se lahko zapletete v spore in bitke za moč. Tudi šef vas lahko šokira s kakšno novico ali zahtevo. Hoteli se boste uveljaviti, ne glede na ceno in težko vas bo ustaviti. Uporabili boste tudi vašo temno oziroma mračno stran. Paziti se morate izbruhov nasilja, znajdete se lahko v pretepu. Lahko da vi komu zagrozite ali pa kdo zagrozi vam in si vas hoče na silo podrediti, morda celo s kakšnim izsiljevanjem ali podobnimi zadevami. Seveda v kolikor niste vi tisti, ki drugim postavljate nerazumne zahteve. Lahko se zapletete v sumljive posle in se znajdete v sumljivih okoliščinah. A če se, potem se pazite nepričakovanega. V drugi polovici leta, od septembra naprej boste srečnejši in notranje boste bolj zadovoljni. Izkoristite ta čas za družbene aktivnosti, potovanja, srečanja, nova znanja, nov študij ali potovanja. Dober čas za širjenje obzorij. Energični in vitalni boste. Na ljubezenskem področju lahko utrdite in poglobite vašo zvezo. Partner vas zna presenetiti z dejavnostjo, ki vam na bo všeč, oziroma boste zaradi nje nekoliko nervozni. Na marsikatero idejo, s katero se ne strinjate, se boste odzvali preveč burno oziroma nepredvidljivo. Pojavi se lahko tudi ljubosumje.

Strelec
Vaše znamenje trenutno prehaja Saturn, zato boste to leto nekoliko bolj resni, vztrajni in odgovorni. Dober čas za resno načrtovanje in gradnjo. Tako kariere kot doma. A uspešni boste le, če se ne boste slepili in si delali utvar in iluzij, oziroma če ne boste lagali sami sebi. Pazite tudi, da ne postanete žrtev spletk oziroma da ne začnete spletkariti. V svoje življenje lahko vpeljete pozitivne spremembe, najverjetneje se bodo zgodile, ne da bi veliko storili za to, a pazite se pretiravanja, sploh v prvi polovici leta, do septembra. Čas od septembra naprej vam bo bolj naklonjen. Veliko energije boste imeli, pa tudi strasti. Zelo dober čas za ukvarjanje s športnimi aktivnostmi. Letošnje leto boste nezaustavljivi, toliko energije boste imeli, predvsem boste pa bolj tekmovalni, bojeviti, pionirski in podjetni. Veliko iniciative in motivacije. Na čase se lahko počutite preobremenjene z delom, zato se ne lotevajte novih projektov, dokler ne dokončate starih. V kolikor kakšen star projekt ni šel po vaših pričakovanjih, potem ne začenjajte z drugim, dokler ne ugotovite, kaj je šlo narobe. Če ste rojeni okoli sedmega, se lahko znajdete v nejasnih okoliščinah oziroma boste bolj zmedeni kot običajno. A ni nujno, morda boste le razočarani nad delom ali partnerjem ali čem drugem. Izogibajte se tudi špekulacijam. V kolikor želite zamenjati službo ali partnerja, počakajte, dokler se zadeve ne zjasnijo. Seveda, ni nujno partner tisti, ki stori kaj takega, za kar vi ne veste, tudi vi lahko prevarate ali storite kaj takega, kar ne bo všeč partnerju. Izzivov bo kar nekaj. Sicer se boste trudili okoli partnerja in ga presenečali, tudi z darili, a letošnje leto bolj praktičnimi.

Kozorog
Ste med najbolj stvarnimi, prizemljenimi in praktičnimi ljudmi. Zavedate se, da se je treba v življenju truditi za uspeh, zato ste si že zgodaj začrtali jasne cilje. Počasi, korak za korakom se vzpenjate, da jih dosežete. Ste potrpežljivi in vztrajni, saj ste se že zgoraj naučili, da ne smete delati napak. Ne prehitevate. Radi imate tradicijo in ustaljeno rutino. Zato bi vas spremembe, predvsem nepremišljene oziroma se vam take zdijo, spravile v slabo voljo, predvsem, če se bodo zgodile nenapovedano. Tudi v službi ali partnerstvu ste lahko deležni kakšnega neprijetnega presenečenja, predvsem takega, ki ste ga najmanj pričakovali, a od vas je odvisno kako boste reagirali. V prvi polovici leta lahko napredujete ali ste nagrajeni za dosežke. Tudi vaš obseg dela se lahko še poveča. Bolj kot običajno boste motivirani in ambiciozni. Marsikdo vas bo označil za delaholika. Bolj skrivnostni boste kot običajno in stvari boste bolj držali zase. Tudi ljubosumje in maščevanje se lahko pojavi. Prav možno je, da na prvi pogled ne boste pokazali, kaj si mislite o stvari s katero se ne strinjate in se bo stvar kuhala v vas, nato pa, ko bo mera polna, zna ena malenkost sprožiti pravi čustveni izbruh. Lahko se pojavi težnja, da bi dominirali nad drugimi ali pa bodo drugi hoteli dominirati nad vami in si vas podrediti. Nekateri med vami ste lahko podvrženi velikim spremembam, v smislu, da je treba opustiti stare vzorce in ustvariti nove. Sicer pa boste dejavni tudi na humanitarnem področju oziroma boste imeli priložnost, da pomagate drugim. Začeli se boste zavedati, kako pomembni so prijatelji. Tudi nekoliko bolj občutljivi boste, kot običajno.
Prva polovica leta vam je nekoliko bolj naklonjena, ker v drugi lahko začnete že nekoliko pretiravati. Na ljubezenskem področju boste precej občutljivi in nežni do partnerja. Skoraj ga boste prebrali. Romantično razpoloženje, naklonjenost. Na drugi strani pa se vidi moč. Nekdo vas lahko zapeljuje ali pa ste zapeljani. Skoraj se ne morete upreti skušnjavi. A dobro se prepričajte, v kaj se podajate, da ne pride do neprijetnih presenečenj.

Vodnar
Dober čas za vpeljevanje tako želenih sprememb, predvsem zato, ker boste bolj trezno in jasno razmišljali. Čeprav ste po naravi nepredvidljivi in unikatni, boste zadeve letošnje leto nekoliko bolje in temeljito premislili, preden se jih boste lotili. Od septembra naprej bo za vas nekoliko boljši čas, kot prva polovica leta. Pojavi se lahko priložnost za napredovanje na poklicnem ali družinskem področju, a šele po tem, ko bodo drugi opazili vaš trud in videli, da si to res zaslužite. Imeli boste genialne ideje, a pazite, kdo vas lahko narobe razume in vas označi za čudaka ali norca. No, priznate morate, da je v preteklosti veliko ljudi, ki je imela tako genialne ideje kot vi, končalo v norišnici, a res je tudi, da je enim uspelo s svojimi norimi izumi spremeniti svet. Imeli boste dovolj potrpežljivosti in vztrajnosti, da boste sledili svojim genialnim prebliskom. Zadnja dva meseca v letu boste prekipevali od energije in uresničiti bi znali vaše unikatne in originalne ideje. A malce, se le pazite tistih, tistih v belih haljah :) kajti prav mogoče je, da bodo vaše ideje razumeli šele naslednje stoletje. Na ljubezenskem področju se lahko zaljubite na prvi pogled in veliko možnosti imate, da zveza postane trajna. V drugi polovici leta boste bolj družabni, komunikativni in odprti pa tudi bolj zadovoljni. Tisti, ki ste v vezi, boste najverjetneje z različnimi dogodki popestrili vaše spolno življenje in se bolj poglobili v partnerstvo.

Ribi
Ste umetniško nadarjeni in občutljivi. Lažje kot običajno začutite druge ljudi in jih razumete. Vleče vas v mistične vode in včasih vas navdajajo prav neverjetni občutki. Na čase zaplavate v svoj mistični svet, ki je samo in le vaš in ga samo vi vidite. Iz tega navdiha se lahko ustvarijo čudovite slike in krasna poezija in druga umetniška dela. Včasih boste bežali v svoj sanjski svet in lagali sami sebi, saj se vam bo zdelo življenje preveč kruto, za vašo občutljivo naravo. Tudi na humanitarnem področju boste dejavni, saj ste zelo sočutni do pomoči potrebnih. Čutite potrebo, da bi jim pomagali. Trudili se boste, da boste ujeli roke in se držali zastavljenega urnika. A letošnje leto boste najverjetneje občutili kot da vam drugi postavljajo nemogoče zahteve in omejitve. Zaradi tega lahko pride do kakšnega spora z nadrejenimi oziroma avtoriteto ali do slabe volje. Ne prepustite se zaradi tega pesimizmu. Čeprav je bolj možno, da se vas bo le stiska drugih toliko dotaknila, ker ste tako občutljivi. Kakšen odnos bi se lahko nekoliko ohladil ali pa bi se pojavile težave. A imate dovolj moči in zaupanja, da uspešno prebrodite ovire in težave. Svojega partnerja bi lahko idealizirali in ga videli skozi očala z lepotnim filtrom in ne takega, kot v resnici je. Nežni boste do partnerja in predvsem sočutni. Vedeli boste kako uporabiti svojo intuitivno plat, ne samo za kreacijo romantičnega vzdušja ampak tudi za to, da ga zapeljete in pridobite moč nad njim.

2 komentarja:

  1. Kaj pa napoved za znamenje škorpijona?

    OdgovoriIzbriši
  2. Škorpijon me lahko piči.... baje so zelo nevarni. Je potrebna izredna previdnost pri delu z njimi. Če slučajno naletite na koga mu svetujem, da si pridobi protistrup, za vsak slučaj, če ste se slučajno razdražili, seveda tako, čisto nehote. Včasih se namreč niti ne zavedaš, da si ga razdražil, takrat znajo še posebej hudo pičiti, ali če se slučajno počuti ogroženo. Joj, Bog ne daj. Ampak letošnje leto ne bodo tako zelo nevarni in pikajoči. Zaradi hrane bodo nekoliko manj neverni, nekateri bodo pa omamljeni, seveda zaradi vas ali zaradi partnerja in ne bodo razmišljali o ničemer drugem. Še vedno bodo imeli moč, a jo bodo uporabljali za zapeljevanje in dvorjenje, zato vam zna biti letošnje leto z njimi precej lepo.

    OdgovoriIzbriši

Retrogradna Venera v Levu od 23. jul. - 4. sept.2023

 Letos je po dolgih letih Venera v celoti retrogradna v dramatičnem in bleščečem levu. Prvič v več kot zadnjih 100 letih. Venera se na sploš...